België – Italië

Met België-Italië krijgen we vrijdagavond in het Koning Boudewijnstadion een lekker voetbalhapje voorgeschoteld. Tekstkar.be is aanwezig met maar liefst 13! Tekstkarren om de voetbalfans in de goede richting te sturen.

 

“Italië is tactisch een goed blok. Het is een goed verdedigende ploeg. Collectief zijn ze de meerdere van ons”, analyseert Nainggolan het Italiaanse voetbalelftal. “Maar we moeten niet twijfelen over onze eigen kwaliteiten. We hebben een ploeg die elk match moet kunnen winnen en mogen dus zelfzeker zijn.”

België speelde op het WK voetbal in Rio de Janeiro zijn laatste wedstrijd tegen een ploeg uit de top 10 op de FIFA-ranking. Argentinië was in de kwartfinale met 1-0 te sterk voor de Rode Duivels. België staat intussen op de eerste plaats, Spanje – dinsdag de volgende tegenstander van de Belgen – neemt de zesde plek in en Italië is dertiende. “We hebben nu de kans om te laten zien dat we die plaats waard zijn. In deze matchen moeten we tonen dat we op hetzelfde niveau staan”, zegt Nainggolan. “Voor de ploeg is het belangrijk om te testen waar we staan als collectief. Als we winnen, is dat enkel goed voor de moraal met het oog op het EK in Frankrijk.”