Het Mobiele Feedbacksysteem van TEKSTKAR is een systeem om de weggebruiker te informeren over de gereden snelheid over een afgelegd traject.
van Deuveren Traffic TEKSTKAR Radar Mobiele Feedbacksysteem Snelheidsweergave

Mobiel Feedbacksysteem

Weggebruikers zijn zich vaak niet bewust van de snelheid waarmee zij rijden. Dit kan verkeersonveilige situaties opleveren. Als men te hard rijdt kan feedback leiden tot aanpassing van de snelheid. Houdt men zich aan de snelheid, dan zou dit met een positieve boodschap ‘beloond’ moeten worden.

 

Het Mobiele Feedbacksysteem van TEKSTKAR is een systeem om de weggebruiker te informeren over de gereden snelheid over een afgelegd traject. Het systeem bestaat uit 2 meetunits en een TEKSTKAR.

 

De informatie die op een TEKSTKAR aan de weggebruiker wordt getoond is het kenteken, de snelheid en de teksten “prima” of “te snel”. Uit studies blijkt dat deze feedback een positieve invloed heeft op het snelheidsgedrag van weggebruikers. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede. Van de metingen van de voertuigen die zijn geregistreerd. worden statistische gegevens vastgelegd. Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor evaluatiedoeleinden.

 

De meting kan over een traject van maximaal 2 km op 1 rij-strook worden uitgevoerd.

 

Optioneel kan er een camera op de TEKSTKAR worden gemonteerd. Deze camera’s staan in verbinding met onze verkeerscentrale in Laakdal. De gebruiker krijgt een eigen unieke gebruikersnaam en wachtwoord, waarmee men de camera’s via onze verkeerscentrale kan benaderen. Desgewenst is het mogelijk om maximaal 4 camerabeelden tegelijkertijd op 1 beeldscherm van uw computer te tonen.